RSS

İnternet Şenliği , İlk Sahne Deneyimimiz ve Notlarım

15 Nis

Açılış:

Etkinlik saat 10:00’da  Niyazi Can’ın konuşması ile başladı.Kendisi Yılmaz Vural’dan önce Gençlerin internette ne tür tehlikeler altında kalabileceğini ve ne tür saldıralara açık olduklarını anlattıktan sonra Sahneyi Bilgi Güvenliği konulu Sunumu için Yılmaz Vural’a bıraktı.

Ve İnternet Şenliğinde İnterneti Kötülemeye başlıyoruz …

Yılmaz Vural (Turksat A.Ş.)  Siber olarak ne tür saldırılara açık olduğumuzu ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini,kurumsal ve  kişisel olarak nelere dikkat etmek istediğimizi bizlere anlatırken internet konusunda çok enterasan yorumları ile karşılaştık.Bunları yorumsuz direk kendi ağzından çıktığı gibi paylaşmak istiyorum.

“Sokağa gece 11 de çocuğunuzu bırakmanız ile 11 de çocuğunuzu internete bırakmanız arasında hiç bir fark yok .”

Gizlilik Sözleşmelerini okumadığımızdan facebook ve twitter üzerinden bir çok bilgimizin bizden habersiz çalındığını ve bunun bizim bilgisizliğimizden kaynaklandığını ifade eden Yılmaz Vural’ı şaşkınlık içinde izledik.
Etkinliğin başından beri internette güvensizdik ama kimse bilgiye internetten rahatlıkla ulaşabileceğimizden bahsetmiyordu.

Ömer Karapınar sahnede …

Ömer abinin sunumlarını yazmaktan ben sıkıldım artık,bulduğunuz yerde girin,izleyin ,eğlenin,bilgilenin diyip hızlı şekilde geçiyorum.
Ama şu konuya değinmeden geçemeyeceğim,birisi sunum yaparken “hadi kızım çık sende problemi anlat Ömer bey yardımcı olsun “ şeklinde bi girişimde bulunan Bölüm başkanı  bey kesinlikle sunumun tüm hızını ve eğlencesini düşürdü.
-Ki bahsedilen konunun sosyal medya ve internet ile çok fazla bir alakası da yoktu.

Öğrenci paneli

Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Topluluğundan Osman,İbrahim ve Başkanım Çağla ile birlikte sahnedeyiz.
Ksu Bilişim topluluğu öğrencileri İnternetin ve sosyal medyanın faydasız olduğundan zaman kaybına neden olduğundan bahsettiler.Bizde sakarya ile birlikte Sosyal medyayı kullanarak neler kazandığımızı ve kariyerimize neler kazandırdığını anlattık.
Ancak Bölüm başkanları sorularıyla konuyu sürekli olarak bilgi güvenliğine getirip,garip şekilde konuşmalarımızı kitledi.Olayın komik yanı  4 üniversite öğrencisi olaydan hiç bir şey anlamadık.Kendisine konumuzun ve ilgi alanımızın Bilgi güvenliği olmadığını anlatmamıza rağmen oda bizi anlamadı 🙂
Madem burada 3 topluluk öğrencileri bir araya geldi,hadi ortaya bir şeyler çıkartın dedi.
Bizde bu isteğe karşılık olarak tabi sizin öğrencileriniz bilgi güvenliği konusunda içerik hazırlasınlar , bizde teknik yapıyı sağlayalım ve bu şekilde bir girişimde bulunalım dedik.
Kendisi de bize “onu yapıcak adam çok var zaten “ diyerek cevap verdi 🙂
Yılmaz Vural ile birlikte ikinci hamleleri daha komikti.

Türk Facebook’unu yapıyoruz.

Kendileri madem ortada böyle bir olay var kendimize göre yorumlayalım ve ortaya biz bir şeyler çıkartalım dediler.Biz de böyle bir işe giremeyeceğimizi ve gereksiz olduğunu anlattık ama ne kadar algıladılar bilmiyorum.Etkinliğin sonunda konuk öğrenciye yüklenmek ne kadar doğru bilmiyorum ama biz hiç rahatsız olmadık,kendi bilgimiz ve konumuz doğrultusunda gayet mantıklı cevaplar verdik. Aldığımız sorular da keşke bizim cevaplarımız gibi olsaydı …

Bilişim topluluğunda ki arkadaşların Facebooktan Twitterdan , İnstagramdan bu kadar çok habersiz olmaları ve bahsettiğimiz olayları ilk defa  duyduklarını söylemeleri oldukça garipti.

Ve Teşekkürler…

Güzel Davetinden dolayı Ksu Bilişim Topluluğuna ve Bizimle ilgilendiği için Beyza’ya
Ksu Topluluklar Başkanı Abdurrahim ve Orman mühendisliği topluluğu başkanı Sinan’a
Ömer Karapınar’a
Eğlenceli vakit geçirdiğimiz Sakarya kadrosuna (pes bile oynadık)
22 senelik yaşantımın en güzel kahvaltısına ev sahipliği yapan antep’e ,Kahramanmaraş da yediğim süper tatlıları yapan insanlara teşekkürler …

 
Yorum yapın

Yazan: Nisan 15, 2012 in etkinlikler

 

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Yorum bırakın